5a på OS i Paris & svenskt rekord!

OS i Paris 2024 är något jag kommer att minnas för resten av livet!

Inför säsongen så hade jag ett personbästa på 61.65m och hade precis kommit på 13:e plats under VM 2023. OS-år är alltid fyllda med nerver då klorna kommer fram hos de flesta idrottarna på ett helt annat sätt. Personligen så startade min säsong starkt och målmedvetet med flera tävlingar över 60m som tidigt placerade mig inom världsrankingen för Paris 2024.

 

I Juni blev jag uttagen av den svenska olympiska kommittén. Kvaltävlingen på OS var den 2 augusti kl 20:30 på ett fullsatt Stade de France med 80.000 människor på läktaren. Jag var i kvalgrupp 2 av 2 och dessutom sist ut i startordningen. Insikten som kommer med den lotten är att: av de 3 tävlingskasten man har på sig så kommer jag att veta exakt hur jag placerat mig efter mitt 3:dje kast och topp 12 gäller för final.

Men det blev inget 3:dje kast. Jag satte ett nytt svenskt rekord i första omgången 65.14m – 5cm längre än mitt tidigare svenska rekord från i Juni. Dessutom var mitt resultat 1 meter längre än direkt-kvalgränsen och därför behövdes inga fler kast för att ta min till Olympisk final.

I finalen den 5 augusti gjorde jag likadant som i kvaltävlingen. Mitt första kast landade på 65.09m och jag gick upp i ledningen. En ledning som jag höll mot den yttersta världseliten i två omgångar och tillslut blev 5a på min olympiska debut!

 

Jag är otroligt stolt över den resan jag och mitt team har gjort! Detta mästerskap har varit ett minne för livet och något jag för alltid kommer blicka tillbaka på och le över. Jag känner en enorm tacksamhet över att fått uppleva The Olympic Experience, det är en energi som jag kommer att tar med mig livet ut!